Logg inn til Tillitsvalgtportalen
Søk på: OSS Fagforbundet.no

Varm og tydelig

– Det har vært en fantastisk reise, og jeg går av med vemod, men mest med takknemlighet og stolthet, sier AU-medlem og leder for Seksjon kontor og administrasjon. Etter 40 år med tillitsverv blir Gerd Eva Volden pensjonist.

Etter 40 år med tillitsverv blir Gerd Eva Volden pensjonist. (Foto: Arkivfoto)

Karrieren starta sommeren 1973 i Hurum kommune. Etter ei uke på jobb var hun medlem i Hurum kommunale forening, og etter noen måneder ble hun plasstillitsvalgt.

– Det var den gang kommunekassereren var kasserer i foreninga og det var ordning og reda, ler Gerd Eva.

Støtte hjemme

Med mann, to døtre og møter både i fagforeninga og Arbeiderpartiet var det viktig med støtte på hjemmebane.

– På den tida var både fagbevegelsen og politikken mannsdominert. Da var det godt å komme hjem, få klapp på skuldra og klar beskjed om å stå på.

– Dette klarer du, sa mannen min bestandig. Gerd Eva er evig takknemlig for at hun aldri ga opp. 

– Jeg har et liv med minner og  erfaringer jeg aldri ville vært foruten, sier hun nesten rørt.

Yrkesfag og kompetanse

Etter 20 år i kommune- og fylkespolitikken og mange år i lokal fagforening ble det verv som fylkesleder i Kommuneforbundet i Buskerud fra 1997. Fra 2003 kom Fagforbundet der det yrkesfaglige arbeidetet i SKA fikk en stor plass i Gerd Evas hjerte.

– Som kontoransatt er jeg så stolt over alt vi har klart på 10 år, sier hun. Kontorfaget har fått økt status og blitt synliggjort gjennom arkivarer, økonomer, NAV-ansatte og andre.

– Vi har fått på plass utdanningsmuligheter og samarbeidsavtaler med høyskoler og universitet som gir mange av våre medlemmer karrieremuligheter.

Et privilegert liv

Hun roser medarbeidere i seksjonsadministrasjonen, kolleger i Fagforbundet og samarbeidspartnere hjemme i Norge, og hun er opptatt av det internasjonale arbeidet.

– Jeg blir stolt inni meg over barnebyen, Palestina-jobbinga og innsamlinga til Syria. Fagforbundet har omtanke, solidaritet og samhold som mantra. Jeg har det med meg i alt det jeg gjør, sier Gerd Eva Volden.

Tema

Tips en venn

Send til flere mottakere med komma mellom adressene


Del

Til toppen

Nøkkelord (skjul)