Logg inn til Tillitsvalgtportalen
Søk på: OSS Fagforbundet.no

Troverdighet og tillit

Jeg er stolt av hva vi har fått til under Fagforbundsukene. Disse aktivitetsukene blir startskuddet for et politisk arbeid for å sikre best mulig arbeidsforhold og rettigheter også etter valget i 2009, skriver forbundsleder Jan Davidsen.

Illustrasjon: Trude Tjensvold

Jeg vil gjerne takke dere alle sammen. Gjennom Fagforbundsukene har vi vist at vi klarer å mobilisere hele organisasjonen. Det har vært utallige og veldig forskjellige aktiviteter over hele landet. Arbeidsplassbesøk, drømmedager, lønnsjekker, utdeling av profileringsartikler, brosjyrer, bananer, vafler og blomster. Fagforbundets ansatte og tillitsvalgte har vært ute seint og tidlig, dag og natt, for å gi medlemmene en oppmuntring eller vise at vi er til stede, med omsorg, solidaritet og samhold.  

Vi har vist fram våre medlemmer og tillitsvalgte for hele landet. Vi har gitt en beskjed: Det er klart vi er fagorganiserte, og vi er stolte av den jobben vi gjør.  

Jeg er stolt av hva vi har fått til disse to ukene. Ikke bare har vi fått mange nye medlemmer, men vi har vist at det er morsomt å være fagorganisert og at det er morsomt å gjøre ting sammen. Medlemmene våre har fått møte de tillitsvalgte og de tillitsvalgte har fått møte medlemmene. Begge deler er viktig. Jeg håper at den typen oppsøkende virksomhet vi har gjort under Fagforbundsukene ga mersmak. Det er måten vi bør jobbe på. Ikke to uker i året, men 52 uker i året.  

Vi er 17 000 tillitsvalgte i Fagforbundet. Godt skolerte og motiverte tillitsvalgte er ryggraden forbundet  og er viktig både for å ta godt vare på de medlemmene vi har, og å engasjere nye medlemmer. Jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at det er grunnlaget for den medlemsveksten Fagforbundet har om dagen.  

Vi trenger den politiske tyngden medlemmer, skolering og engasjement gir oss. Det gjør vi fordi vi setter arbeidet vårt inn i en større politisk ramme. Det er meningsløst å jobbe mot privatisering og konkurranseutsetting, og samtidig late som om det ikke handler om politikk. Vi vinner ikke kampen mot privatisering ved å protestere på hver enkelt anbudsprosess. Den kampen blir vunnet eller tapt på en politisk arena.  

Derfor er det naturlig at Fagforbundet har vært en aktiv støttespiller for å etablere en rød-grønn flertallsregjering. Vi støtter de partiene det er i vår egeninteresse å støtte. Høyresiden framstiller dette som at fagbevegelsen kjøper seg politisk innflytelse. Eller at regjeringen gjør alt slik som vi vil. Det er ikke tilfelle. Derfor må vi fortsette å bygge politisk tyngde, troverdighet og tillit, vi må bygge forbundet. Vi må være aktive. 

Jeg er overbevist om at vår jobb for å sikre medlemmene best mulig arbeidsforhold og rettigheter er lettere med en rød-grønn regjering, enn med alternativene. Til neste år er det valgkamp. Fagforbundsukene er startskuddet for å sikre den sittende regjeringen en periode til. Vi trenger en regjering som jobber med oss, ikke mot oss.

Tema

Tips en venn

Send til flere mottakere med komma mellom adressene


Del

Til toppen

Nøkkelord (skjul)