Logg inn til Tillitsvalgtportalen
Søk på: OSS Fagforbundet.no

Feirer faste stillinger

- Vi føler at vi har vunnet i lotto, utbryter fire fornøyde damer fra Hægebostad kommune i Vest-Agder. I årevis har de vært ringevikarer. De har ikke kunnet planlegge hverdag eller ferie og har gått glipp av viktige pensjonspoeng. Nå har alle fått faste stillinger.

Ringevikarer
- Det er typisk i kvinneyrker å benytte ringevikarer. Menn ville ikke funnet seg i en slik arbeidssituasjon, sier Mona Flottorp, hovedtillitsvalgt i Hægebostad. (Foto: Nina Monsen)

- Jeg tenkte aldri på at jeg kunne kreve å få fast stilling. Da vi framla kravet husker jeg at jeg drømte om å få 40 prosent, sier Reidun Handeland, hjelpeleier på Eiken bu- og omsorgssenter. Hun har gått fra en 16 prosent til en 75 prosent fast stilling. Det betyr bedre økonomi, bedre rettigheter og bedre planlegging av hverdagen.

- Det betyr også tilfredse ansatte og fornøyde brukere, sier hovedtillitsvalgt Mona Flottorp. Hun har nylig kjempet gjennom 19 av 19 krav om faste og større stillinger i den lille kommunen. 

Stresset hverdag

Å være ringevikar er stressende. Man går og venter på telefon og risikerer at en vakt blir avlyst. Ekstra ille er det da hvis du selv har takket nei til et annet tilbud først. Blir du oppringt 16. mai og bedt om å jobbe 17. er det vanskelig å si nei. Det samme gjelder andre røddager i ulike høytider.

- Jeg var pessimist da Flottorp satte i gang arbeidet med å sikre oss faste stillinger, innrømmer Gerd Randi Haddeland, hjelpepleier på Eiken bu- og omsorgssenter. Hun har jobbet i små stillinger i over ti år, men har alltid ønsket seg fast jobb.

- Det er helt utrolig det hun har gjort for oss, sier Haddeland og ser takknemlig på sin hovedtillitsvalgte. Haddeland har gått opp fra en 34 prosent til en 100 prosent fast stilling.

Kvinnefiendtlig

Flottorp vet selv hvor frustrerende det er å sitte og vente på telefon fra arbeidsgiver. Siden 1992 har hun stått på ringeliste i en 34 prosent stilling som gradvis har økt til hun for halvannet år siden fikk en 75 prosent fast stilling. I tillegg jobber hun 25 prosent som hovedstillitsvalgt.

- Små midlertidige stillinger er et typisk problem i kvinneyrker. Kun én av de 19 sakene gjelder en mann. Det sier mye når kvinner som har fått gjennomslag for en rettighet de har krav på, føler de har vunnet i lotto, sier Flottorp.

Det er stor forskjell fra yrke til yrke. Flottorp forteller at det var enkelt å få en kontorarbeider fra 80 prosent opp i 100 prosent fast stilling fem virkedager, mens ble det stilt krav om helgevakter annenhver helg for hjelpepleierne som ønsket faste stillinger.

 Nå ser damene fram til blant annet å få overtidsbetalt hvis de jobber flere helger på rad.

- Jeg har nå jobbet 19 dager i strekk på ringevaktoppdrag, sier Anne Reidun Fåland, renholder på Eiken skole. Hun har gått opp fra 0 til 50 prosent stilling.

- Jeg kan fremdeles takke ja hvis jeg blir tilbudt ringevakter, men det blir på helt andre vilkår siden jeg nå har en stabil 50 prosent stilling i bånn, sier hun.

- Den lange kampen for få på plass faste stillinger var verdt slitet, avslutter en tydelig fornøyd Mona Flottorp.

Tema

Tips en venn

Send til flere mottakere med komma mellom adressene


Del

Til toppen

Nøkkelord (skjul)