Logg inn til Tillitsvalgtportalen
Søk på: OSS Fagforbundet.no

Pengestafett til syriske flyktninger

Landsstyret i Fagforbundet oppfordrer andre forbund til å bevilge penger til syriske flyktninger. Lokale fagforeninger i Fagforbundet tok umiddelbart stafettpinnen.

Norsk Folkehjelp i Libanon
Wafa Yassir leder Norsk Folkehjelp i Libanon. Hun ber om nødhjelp til flyktninger fra Syria som ender opp i palestinske leire i Libanon. (Foto: Kari-Sofie Jenssen)

I løpet av kort tid i landsstyret hadde lokale fagforeninger i Fagforbundet bevilget 25 000,- til syriske flyktninger. Pengene kanaliseres gjennom Norsk Folkehjelp. Fagforbundet sentralt var tidlig ute med å bevilge kroner 200 000. Flyktningestrømmen fra Syria til nabolandene øker og det er akutt behov for penger til husly, mat og varme klær.

Lokalt engasjement

Fagforbundet oppfordrer andre forbund til å bevilge penger til syrisk nødhjelp.  I tillegg oppfordrer Fagforbundet også til interne stafetter - mellom fagforeninger og klubber.

Svein Morten Sørensen, nestleder i Fagforbundet Larvik - Lardal var førstemann som tok stafettpinnen på landsstyremøtet og de bevilget 5000,-. Sørensen sendte pinnen videre til Fagforbundet Sandefjord.

I Sandefjord svarte de med 5000,- og sendte den videre til Fagforbundet Narvik, som bevilga 5000,-. De sendte pinnen til Fagforbundet Ringerike, som svarte med 5000,- og sendte den til Fagforbundet Tinn i Telemark.

Der svarte de selvfølgelig med 5000,- og tok med seg pinnen fra landsstyremøtet og ville ha den litt lokalt i Telemark, før den skal sendes videre. Fagforbundet Notodden kan gjøre seg klare.

Gå til Norsk Folkehjelps nettside og gi din støtte

 

 

 

Tema

Tips en venn

Send til flere mottakere med komma mellom adressene


Del

Til toppen

Nøkkelord (skjul)