Logg inn til Tillitsvalgtportalen
Søk på: OSS Fagforbundet.no

Snart klart for landsmøte

Hadde Thor Ivar Kristiansen hatt hår, så hadde det stått rett opp nå. Det er kun kort tid til Fagforbundets 4. ordinære landsmøte skal avholdes i Oslo. Spesialrådgiveren er landsmøtegeneral med ansvar for sitt første landsmøte.

hansogthor.jpg
Thor Ivar Kristiansen og Hans Kristian Stenestø har, sammen med mange andre i Fagforbundet sentralt, forberedt landsmøtet. (Foto: Kari-Sofie Jenssen)

Om han har kontroll? Litt nølende svarer Kristiansen: tilnærmet kontroll.

Landsmøtet kan sammenliknes med et prosjekt, og Kristiansen er prosjekt-leder. Sammen med rådgiver Hans Kristian Stenestø sørger de for å planlegge landsmøtet nesten minutt for minutt.

– Når landsmøtet starter på mandag den 16. oktober klokka 10 og alle de 434 delegatene sitter på plassene sine i Folkets Hus, da er jobben vår på en måte over. Da overtar dirigentene, forteller Thor Ivar Kristiansen og Hans Kristian Stenestø.

På landsmøtet kommer hundre gjester fra samarbeidspartnere og søsterorganisasjoner i hele verden, i tillegg til delegatene.

Landsmøtet er suverent

Kristiansen, Stenestø og en rekke andre personer i forbundet har da lagt til rette for at dagsorden kan gjennomføres. Likevel understreker Kristiansen at landsmøtet er helt suverent, og de kan bestemme det de vil.

– Vi har lagt til rette, men dirigentene overtar ansvaret når landsmøtet er i gang, sier han.

Landsmøtet er forbundets høyeste myndighet og holdes hvert 4. år. På landsmøtet vedtas Fagforbundets vedtekter og prinsipp- og handlingsprogram. Dette er viktige dokumenter for forbundets organisatoriske-, faglige- og politiske virksomhet de neste fire årene.

Medlemsdemokrati

Medlemmene, fagforeningene, fylkeskretsene og de sentrale seksjonsstyrene har mulighet til å påvirke Fagforbundets politikk og andre vedtak på landsmøtet ved å fremme forslag. Derfor er det viktig å engasjere seg i form av et aktivt og godt forarbeid til landsmøtet.

– Demokratiet i organisasjonen blomstrer, skal vi dømme ut fra antall forslag som er kommet inn til landsmøtet, smiler leder av strategisk stab, Unni Hagen.

Hun kan fortelle at det er kommet inn rundt 900 forslag til prinsipp- og handlingsprogrammet. Hagen har ledet arbeidet med å gå igjennom og sortere forslagene. Landsstyret har gått igjennom hvert eneste forslag og har kommer med forslag om nytt prinsipp- og handlingsprogram til landsmøtet. I tillegg er det kommet inn i underkant av 600 forslag til vedtekter og egen organisasjon. Nestleder i organisasjonsenheten, Karin Bøyum ledet arbeidet med å gå igjennom disse forslagene, før de ble oversendt landsstyret.

Papirløst møte

Det er andre gang Fagforbundet kjører et landsmøte papirløst. Det var vellykket i 2013. På selve landsmøtet vil alle dokumentene ligge på en Ipad, og den brukes både til avstemninger og til å be om ordet. Det vil befinne seg folk i salen for å bistå de som ikke har vært borti dette tidligere. Så ingen grunn til bekymring.

Nett i ny design

På fagforbundet.no vil du finne egne landsmøtesider, med en forsmak på den nye designen som Fagforbundets nettsider etter hvert vil få.

– På nett kan du følge landsmøtet live. Her kan du finne alle de 434 delegatene, med bilde og omtale. Programmet ligger her, og samtlige dokumenter som behandles, forteller nettredaktør Ellisiv Solskinnsbakk på informasjonsavdelinga.

På nett vil det bli mulig å finne fram til hva delegater som har vært på talerstolen har sagt. Både Fagbladet og informasjonsavdelinga vil følge landsmøtet og lage nyheter og reportasjer.

Nettsider, nyhetsbrev og sosiale medier oppdateres forløpende. Allerede nå kan du gå inn og søke på landsmøtet 2017 og se hva som finnes av dokumenter og se en ganske detaljert dagsorden. Denne sida vil oppdateres fortløpede fram mot landsmøtet.

 

 

 

 

Tema

Tips en venn

Send til flere mottakere med komma mellom adressene


Del

Til toppen

Nøkkelord (skjul)