Logg inn til Tillitsvalgtportalen
Søk på: OSS Fagforbundet.no

Fast ansettelse en snakkis i Stange

Det er gråkaldt på Stange, men i rådhuset er det varm kaffe og en dose LOfavør-påfyll som venter medlemmer i Fagforbundet. – Dette er starten på ei innholdsrik fagforbundsuke, sier tillitsvalgt Jørn Stensbak, før han tar en runde og hilser på.

Fagforeningsdamer
Hilde Nilsen er opplæringsansvarlig og Fane2.ansvarlig i Fagforbundet Stange. Her sammen med leder og hovedtillitsvalgt, Anne Berit Nordbakken.

Fagforbundet Stange har nærmere 2000 medlemmer, om lag halvparten yrkesaktive. Foreninga har 200 prosent frikjøp fordelt på hovedtillitsvalgt/leder Anne Berit Nordbakken og frikjøpt tillitsvalgt, Jørn Stensbak.

– I Stange er det krav om fast stilling som er den store snakkisen, får vi vite. I 2017 har fagforeninga lagt inn 47 krav, bare to fikk avslag, forteller Stensbak. God dokumentasjon og et godt og stabilt samarbeid gir resultater.

– Vi har åpne linjer til kommuneledelsen og kjenner rollen vår, sier Stensbak, og der vi ikke blir enige, sender vi saken videre.

Private barnehager

Fagforbundet har høy organisasjonsgrad i kommunen, i private barnehager er det verre.

– Derfor skal vi sette inn støtet der under fagforbundsuka, forteller Hilde Nilsen, opplæringsansvarlig og Fane2-ansvarlig.

Hilde jobber på sykehjemmet men skal hjelpe til under arbeidsplassbesøkene de private barnehagene.

– Vi har så få medlemmer og nesten ingen tillitsvalgte, derfor skal vi være to under disse besøkene, forklarer Hilde.

I Stange kommune er halvparten av barnehagene private.

– Vi har en stor jobb å gjøre i de private, vi må ha en klok og samlende tilnærming der det kommer fram at vi vil forvalte lovverket på en best mulig måte for de ansatte og barnehagen, sier Jørn Stensbak og Hilde Nilsen.

 

 Tillitsvalgt i Fagforbundet Stange, Jørn Stensbak med armen rundt en glad Mengisteab Debesai Berri, Berri er helsefagarbeider og en av dem som har fått fast stilling ved hjelp av Fagforbundet.

 

 

 

 

 

 

Tema

Tips en venn

Send til flere mottakere med komma mellom adressene


Del

Til toppen

Nøkkelord (skjul)